Siglir tar il cuntegn

Da fom, sait e tradiziuns Er il tschaiver va tras il magun

Per las Zoclas da Sumvitg, las Grischalottas da Glion e Falera, las Lieurs da Trun e las Bagordas da Mustér ha la 5avla stagiun da l’onn cumenza. RTR ha pudì visitar las quatter furmaziun da tschaiver durant in exercizi en lur locals d’emprova e discutà davart culinarica e tradiziuns.

«Er il tschaiver va tras il magun», uschia sa numna la seria da nossa cuschina durant il mais da  favrer – il mais da barlot da tschaiver e cortegis. RTR è stà a la tschertga da gourmets u gourmettas tar quatter furmaziuns da musicas da tschaiver en Surselva. Igl n'è betg stà ina missiun simpla, ma ina missiun fitg simpatica ch'è sa mussada sco inspiranta e interessanta.

«Pommes e chicken nuggets», talgia panada, spaghettis, pizza e pizochels u zagrenders dal mazler da Trun – quai èn las spaisas che domineschan durant il tschaiver Sursilvan.  

Sin visita tar in exercizi da musica en ils locals d'emprova ha Gaby Degonda pertschavì bler dapli che sulettamain tge che sa tschenta sin il taglier tar las guggas. Commembers e commembras da las Zoclas da Sumvitg, Las Grischalottas da Glion e Falera, las Lieurs da Trun e da las Bagordas da Mustér han era raquintà da lur tradiziuns da tschaiver, da lur passiun per quest temp e davart l'impurtanza da la cumpagnia ed unitad entaifer l'uniun.

Sco commember d'ina gugga na sa sent'ins mai sulet, nus essan sco ina famiglia.
Autur: Lucas Venzin president da las Grischalottas da Glion e Flem

Mintga mesemna avant lur grondas festas da tschaiver cun cortegi en lur vischnanca vegnan protagonistas e protagonists da las quatter guggas a pled. Suenter las 10:00 raschunan els mintgamai dals hits musicals che dattan en il tact al tschaiver sursilvan, davart tradiziuns e davart lur bavrondas e spaisas preferidas cura ch'els en a maisa da cumpagnia. Il tschaiver 2025 fa numnadamain era ses viadi e barlot tras il magun.

RTR accumpagnament 10:00

Artitgels legids il pli savens