Sirup da vaniglia-oranscha | Vanille-Orangen Sirup
ca. 1 liter sirup
temp da preparaziun: 15 minutas; temp da coier: 30 minutas
Qua pudais Vus telechargiar l'etichetta ed il recept
Ingredienzas
- 20 oranschas sucusas (ubain 1,5 liters suc d'oranschas)
- 2 citronas
- 400 g zutger
- 2 scorsas-chanella
- 2 neghels
- 2 anis stailads
- pulpa d'ina bagiauna da vaniglia
Preparaziun
- Far permez las oranschas e citronas, las struclar a maun u cun agid d'ina pressa da sucs. Per noss sirup duvrain nus ca. 1,5 liters suc.
- Svidar il suc tras in culin en ina gronda padella.
- Agiuntar il zutger, la pulpa d'ina bagiauna da vaniglia e las ulteriuras spezarias. Laschar coier levamain la maschaida ca. 30 minutas fin che circa in terz dal liquid è svapurà. Truschar da temp en temp.
- Sterilisar entant la(s) buttiglia(s) cun las metter ca. 10 minutas en il furnel stgaudà sin 150 grads ubain las coier curtamain en aua buglienta. P.pl. stgaudar parts da plastic sco p.ex. il viertgel mo en l'aua e betg en il furnel!
- Emplenir il sirup buglient en la(s) buttiglia(s) chauda(s) e la(s) serrar.
- Tenor gust: stampar u scriver a maun la(s) etichetta(s) correspundenta(s) e la(s) fermar cun in bindel vi da la(s) buttiglia(s).