Siglir tar il cuntegn

La cuschina dal Maroc

Il Maroc è ina terra al nordvest da l'Africa che cunfina cun il mar mediterran, cun l'atlantic e cun la sahara. Ina terra fitg diversa nua che era la culinarica ha gronda tradiziun. Per il mais da mars raquinta Giana Maria Cantieni da sias experienzas culinaricas durant divers viadis en il Maroc.

Savens vegnan tuts in venderdi suenter la messa ensemen per mangiar. I na vegn però betg mo fatg cuscus per la familia mabain era per las persunas pli povras. Per quellas vegn il cuscus pachetà en satgins da plastic e mess sin il banc da fanestra e quels ch'han da basegn pon sa servir.
Mangià vegn il cuscus lura cun ils mauns e betg cun pusada. En quest connex è impurtant da saver, ch'ins na mangia betg cun il maun sanester. Il maun dretg e per mangiar, il maun sanester per far giu il tgil.

Dapli da «Nossa cuschina»