Gourmettas RTR – scharmant e picant
Creativa, attractiva e plain surpraisas! Uschia è la cuschina dal mais da favrer tar RTR. Quatter teams da mintgamai duas collavuraturas da RTR preparan las mesemnas dal favrer in plat da deletg. A la fin dal mais è il menu «Gourmettas RTR» cumplet. Da l'apero sferic enfin in dessert romantic datti bleras e bellas surpraisas. Ils quatter teams da gourmettas che preparan delicatessas che laschan litgar la detta sa cumponan da Corina Schmed e Fabia Caduff, Andrina Caprez e Milena Bassin, Sara Hauschild e Martina Werro, Tamara Deflorin e Diana Jörg.
«Gourmettas RTR», adina la mesemna tranter las 9:30 e las 10:30 sin radio RTR.
Per ina giada han nossa gourmettas barattà cameras, microfons, laptops ed agendas per sa metter en scussal per la cuschina dal favrer cun Gaby Degonda. A la fin dal mais è il «menu gourmettas RTR» cumplet. Dal apero sferic enfin in dessert romantic datti bleras e bellas surpraisas.
Cun umor, anecdotas e blera amur per ils products procuran las gourmettas RTR per divertiment, odur e savur en la cuschina. Nus emprendain dentant er d'enconuscher novas fassettas da nossas collavuraturas.
Sco l'onn passà giogan redacturas e redacturs da novitads la giuria per reparter puncts e stailas da gourmet.
Il dessert cun Tamara e Diana
-
Bild 1 von 10. Gourmettas Diana e Tamara cun lur turta da festas. La turta da mandarinas po uss vegnir preschentada al giuror Orlando Cadonau. Bildquelle: RTR.
-
Bild 2 von 10. Oranschas e mandarinas èn oz las reginas – ed ingredienza pricipla per la turta da mandarinas e oranschas. Bildquelle: RTR.
-
Bild 3 von 10. In bun team: Tamara e Diana cun la maschina truschar. «Questa maschina è ina grondiusa gidantra, ma Diana n'è betg remplazzabla», di Tamara Deflorin. Bildquelle: RTR.
-
Bild 4 von 10. Umor è ina impurtanta ingredienza en cuschina RTR. Tamara e Diana emprovan d'emplenir il satget da crema. Bildquelle: RTR.
-
Bild 5 von 10. Mandarinas marinadas en Grandmarnier. Emplenida cun mascarpone, quagliada e fritgs marinads. Lavur sin il carussel da turtas. Bildquelle: RTR.
-
Bild 6 von 10. La turta da mandarinas ed oranschas è pronta. Bildquelle: RTR.
-
Bild 7 von 10. Resultat final: ina turta da siemi. Ina vaira ovra d'art che ha purtà il maximum dals puncts. Bildquelle: RTR.
-
Bild 8 von 10. Na fa questa turta betg vegnir l'aua en bucca?L'emprim toc turta è per Orlando, il giuror da «gourmettas il dessert». Bildquelle: RTR.
-
Bild 9 von 10. Giuror Orlando traglischa pervia dal dessert da las gourmettas. Diesch puncts per il gust, diesch puncts per la preschentaziun. Bravo gourmettas! Bildquelle: RTR.
-
Bild 10 von 10. In deletg per egl e palat. Qua ha insatgi gì quaidas! Il biscuit da nitscholas brassadas e zutger da channa è in bel cuntrast tar la crema. Bildquelle: RTR.
Plat principal cun Sara e Martina
-
Bild 1 von 8. Gourmettas Sara e Martina motivadas per cumenzar. Lur bel surrir e restà fin a la fin. Bildquelle: RTR.
-
Bild 2 von 8. Tut pront per ina vaira cuschinada da gourmettas. Las ingredienzas per il past principal: Ragout da bov a la veglia e flettas da bramata. Bildquelle: RTR.
-
Bild 3 von 8. Ragout a la veglia cun charn dal «Bain Bun» da la Val Müstair. Sco emprim ston ins brassar la charn avant che maschadar cun las verduras. Bildquelle: RTR.
-
Bild 4 von 8. La Bramata è stada en furn ed è bella brina. La pulenta è pronta per servir. Fasa finala per il plat principal. Sara e Martina en perfecziunistas. Bildquelle: RTR.
-
Bild 5 von 8. Extra per Erwin, giuror da Gourmettas – la charta da menu. Sco en in tempel da gourmet: Martina creescha ina charta da menu. Dat quai ina staila dapli? Bildquelle: RTR.
-
Bild 6 von 8. Giuror Erwin Caduff ha in nas fitg delicat. Tranter tut las ervas aromaticas ha el chattà il gust dal timian. El è plain cumpliments. Bildquelle: RTR.
-
Bild 7 von 8. Ragout da bov e flettas da pulenta cun supplement. Sara e Martina preschentan lur ovra da gourmettas en la vaschella da la nona. Bildquelle: RTR.
-
Bild 8 von 8. Sara Hauschild e Martina Werro . Sara Hauschild e Martina Werro: Las gourmettas ans han servì il plat principal. Bildquelle: RTR.
Il prepast cun Andrina e Milena
-
Bild 1 von 10. Tut pront per in avantpast vegetarian: «Siemi asiat» ord la cuschina asiata e vietnamaisa. Bildquelle: RTR.
-
Bild 2 von 10. Milena Bassin, redactura RTR: «Jau admir mia mamma che cuschina mintga di in menu. Per mai fiss quai ina sfida». Bildquelle: RTR.
-
Bild 3 von 10. Andrina Caprez, redactura tar RTR, è vegetariana: «En mes temp liber fatsch jau gugent era autras chaussas, cuschinar è ina necessitad». Bildquelle: RTR.
-
Bild 4 von 10. In cor per son Valentin? Andrina e Milena en creativas tar la preparaziun. Bildquelle: RTR.
-
Bild 5 von 10. Milena è ina perfecziunista. Per far «Dim-Sum» dovri in bun man. Bildquelle: RTR.
-
Bild 6 von 10. Momos e Dim-Sum èn pronts per la chazzetta. Gourmettas Andrina e Milena èn stadas diligentas. Bildquelle: RTR.
-
Bild 7 von 10. Milena ed Andrina pon uss empruvar ils «dumpling's». «Mmmmh... il gust è bun, la pasta po anc star in zic». Bildquelle: RTR.
-
Bild 8 von 10. «In siemi asiat» vegn servì sco avantpast. «Dim-Sum» e «Momo» servids cun sosas dultschasch . Bildquelle: RT.
-
Bild 9 von 10. Il giuror Alexi Baselgia è intgantà dal avantpast da las gourmettas. Bildquelle: RTR.
-
Bild 10 von 10. Andrina Caprez e Milena Bassin, las gourmettas dal avantpast. Bildquelle: RTR.
L'apéro cun Corina e Fabia
-
Bild 1 von 9. Las ingredienzas per in apero cun stil en prontas. Corina e Fabia han decidì da far apero per minimalistas e minimalists. Bildquelle: RTR.
-
Bild 2 von 9. Chilli, ervas e coriander en las ingredienzas per drink e salata. Bildquelle: RTR.
-
Bild 3 von 9. Corina e Fabia lavuran maun enta maun. Corina fa ina salata exosferica e Fabia fa in «shot» cun plasma. Bildquelle: RTR.
-
Bild 4 von 9. Salata exosferica, ina creaziun da Corina Schmed. In festival da savur e da colur. Bildquelle: RTR.
-
Bild 5 von 9. Corina e Fabia cun il giuror Orlando Cadonau. Ina saira gartegiada cun chilli, humor e bellas istorgias. Bildquelle: RTR.
-
Bild 6 von 9. L'apero da gourmettas vegn servì. Gourmettas Corina e Fabia èn loschas da lur ovra culinarica. Bildquelle: RTR.
-
Bild 7 von 9. In «shot» senza alcohol cun il num Plasma. El cuntegn zutger, schentsch, sur da limetta, «Gin senza» e rosmarin. Bildquelle: RTR.
-
Bild 8 von 9. In «shaker» per maschadar la bavranda magica. Corina e Fabia en concentradas e lavuran maun en maun. Bildquelle: RTR.
-
Bild 9 von 9. Il «shot» è pront per servir. Elegant, raffinà e frestgentant. Uschia sa lascha gustar bain n drink senza alcohol. Bildquelle: RTR.