Il giuven Giacomo Maurizio da Visavraun en Bergiaglia è partì sco blers auters per l'ester. Cun 14 onns è el ì il 1775 a Lucca en Italia per emprender pastizier. Pli tard ha el lavurà a Pavia ed a Amines en Frantscha. Il matg dal 1789 ha il Grischun avert gist sper il chastè roial a Versailles ina pastizaria. Paucas emnas pli tard è iniziada la Revoluziun franzosa e Giacomo Maurzio ha mess davart pastas e pastizarias per sa participar a la revoluziun.
Quest Forum raquinta l’emprima part da las aventuras da Giacomo Maurizio da Visavraun. Quel è ì il 1775 cun 14 onns a Lucca en Italia per emprender da pastizier, è stà 1783-86 a Pavia e dal 1787 naven durant dus onns ad Amines en Frantscha. Il matg 1789 ha el avert gest sper il palaz roial a Versailles ina patizzeria ed è sa participà en la guardia naziunala alla Revoluziun franzosa.