Siglir tar il cuntegn

Nordiculinaric Dapi 10 onns vegn fatga la cursa da passlung cun culinarica

La cursa da passlung che cumbinescha la culinarica cun il sport da passlung è ina cursa da tradiziun. Tut cumenza a Trun en la scrinaria Maissen nua ch’in brunch spetga sin las curridras ed ils curriders. A partir da las 10:00 partan tut las curridras ed ils curriders che van en il stil classic, mes’ura pli tard tut quels che partan en il stil liber.

A la partenza van quasi 150 curridras e curriders. La finamira è betg da cuntanscher il meglier temp, pertge lez na vegn betg mesirà. La finamira principala è da giudair in bel di da cumpagnia cun purschidas culinaricas. Uschia parta la cursa a Trun, va fin a Mustér ed enavos a Trun. En dus lieus spetgan refrestgs e pausas da rinforzar cun ina schuppa da giutta.

Tradiziunalmain fa la cursa in paus a Surrein en la destillaria da vinars nua ch’ins po degustar las spezialitads brischadas a Surrein. Alura cuntinuescha la cursa fin a Trun nua ch’in gentar da cuminanza spetga. Il spezial è ch’ins na sto betg far l’entir traject, pia i dat ni posts da controlla ni posts che mesiran il temp. Era pon ins currer persul u en gruppas ubain gist tenor situaziun.

Il 2021 fiss gia stada l’ediziun da giubileum, ma alura è vegnida la pandemia da corona ch'ha fatg stuschar duas giadas l’occurrenza ed ils dus ultims onns mancava la naiv. Uss, il 2025, po l’ediziun da giubileum finalmain vegnir manada atras.

RTR actualitad

Artitgels legids il pli savens